Terez

Napiště o sobě pár řádků, proč byste chtěli studovat či zda jste již někdy studovali v zahraničí.

Re: Terez

Příspěvekod Luca » 07 bře 2008, 18:59

s Alfa agency. jinak sem chctella ject s asse jako ty, ale rozmyslela sem si to. asi me nejvic odaradil ten jejich sklep(ted už by meli byt prestehovany). kdy si odevzdavala prohlasku?
Luca

Příspěvekod Terez » 07 bře 2008, 20:28

Luca píše:s Alfa agency. jinak sem chctella ject s asse jako ty, ale rozmyslela sem si to. asi me nejvic odaradil ten jejich sklep(ted už by meli byt prestehovany). kdy si odevzdavala prohlasku?

v lednu .. a byli už přestěhovaný :) .. a já si určitě nemůžu ztěžovat, spíš naopak .. byli milí, ochotní, ale ne vlezlí. jsem ráda, že jedu nakonec s nima :)
Terez

Příspěvekod Martin » 28 kvě 2008, 17:49

Já jedu taky s nima a rozhodně nelituju. I když si myslim že kvalita agentur nebude zas tak rozdílná, stejně nakonec vše záleží na rodině a tím pádem na přihlášce. Já sem kousek za Baltimorem, ve státě Maryland. Do školy budu chodit na Franklin high school http://franklinhs.bcps.org/. Hodně si slibuju od měsíčního "aklimatizačního" kempu před příjezdem ke konečné rodině. Snad tim předejdu špatnýmu začátku, který se pak těžko spravuje.
Jinak ti Terezo a i ostatním přeju at vám to vše vyjde tak jak má 8-)
Martin

Příspěvekod Terez » 28 kvě 2008, 20:09

Martin píše:Já jedu taky s nima a rozhodně nelituju. I když si myslim že kvalita agentur nebude zas tak rozdílná, stejně nakonec vše záleží na rodině a tím pádem na přihlášce. Já sem kousek za Baltimorem, ve státě Maryland. Do školy budu chodit na Franklin high school http://franklinhs.bcps.org/. Hodně si slibuju od měsíčního "aklimatizačního" kempu před příjezdem ke konečné rodině. Snad tim předejdu špatnýmu začátku, který se pak těžko spravuje.
Jinak ti Terezo a i ostatním přeju at vám to vše vyjde tak jak má 8-)

děkuju, tobě taky přeju, aby ti to vyšlo, jak si přeješ :-) .. já nechápu, proč mi ještě neřekli, odkud je moje rodina, když už ji mám od začátku března ... no, snad se brzo dočkám .. ty jedeš na který typ toho kempu? a který termín?
Terez

Příspěvekod Martin » 29 kvě 2008, 17:58

No mě jako první kontaktovala rodina. Napsala mi mail, který mi vtipně můj seznam.cz spam filter zařadil do spamu, takže to byla spíš náhoda že sem to vůbec objevil a ještě větší že sem to přečetl, protože to většinou rovnou mažu. ASSE mi poslala oficiální umístěnku až o hodně později, v té době sem si už psal s rodinou. Na kemp jedu v termínu 24.7, a jedu na LCE kemp. Tak jim zavolej a zeptej se, ne? Je to lepší si s rodinou psát než jí pak vidět poprvý bez předešlýho kontaktu.
Martin

Příspěvekod Terez » 30 kvě 2008, 15:40

Martin píše:No mě jako první kontaktovala rodina. Napsala mi mail, který mi vtipně můj seznam.cz spam filter zařadil do spamu, takže to byla spíš náhoda že sem to vůbec objevil a ještě větší že sem to přečetl, protože to většinou rovnou mažu. ASSE mi poslala oficiální umístěnku až o hodně později, v té době sem si už psal s rodinou. Na kemp jedu v termínu 24.7, a jedu na LCE kemp. Tak jim zavolej a zeptej se, ne? Je to lepší si s rodinou psát než jí pak vidět poprvý bez předešlýho kontaktu.

no, já jsem tam volala .. dokonce 2× .. ale řekli mi, že mi prý chtějí zaslat až úplně všechny informace, takže nevím nic .. docela mě to štve, ale doufám, že se to dozvím přinejhorším toho 21.6 v Praze ..

já měla původně jet taky 24.7, ale právě ta rodina, co si mě vybrala bude na tom kempu v tom termínu dřívějším, tak mě prostřednictvím ASSE poprosili, jestli bych nejela dřív .. takže jedu 10.7 a taky na LCE ..

a jinak, my 2 bysme se možná mohli vidět toho 21.6, kdyby to šlo :-)
Terez

Příspěvekod Martin » 01 čer 2008, 11:17

jj, někde tam zahodíme rodiče :mrgreen: a pokecáme
Martin

Příspěvekod Terez » 12 črc 2008, 12:49

ahoj, zdarvím z Ohia, kde teď budu měsíc na LCE kempu ... začínáme zítra, kdy budeme mít welcome party .. jsem tady od 10.7 (nebo 11?, já nevím :-))
mám velkou rodinu, dvě mladší ségry, 10 a 13, které si pořád chtějí povídat a 3 stejně staré bráchy (16, 16 a 17), se kterýma jsem včera poprvé byla na úplně úžasné dance party u nějaké rodiny doma, v jejich stáji :) .. bylo to úplně skvělé .. 4 hodiny jsme se nezastavili, byli jsme všichni hrozně zpocení, všichni byli hrozně friendly a přitom to bylo všechno bez alkoholu, drog a podobných sra"ek, které úplně nesnáším .. jídlo nosili z domu ti, co tam přišli tancovat a bylo to celé takové rodinné .. fakt úžasný zážitek .. jinak je to tady všechno nové, ale zatím si neztěžuju .. :-)

tak zatím
Terez

Příspěvekod Terez » 25 pro 2009, 00:46

ahoj, zdravím po x měsících, z usa už jsem doma, ale kdyby někdo z budoucích exchange studentů měl zájem o nějaké "rady", nebo spíš zkušenosti, tak se mi klidně ozvěte .. na mém blogu http://terez-back-from-usa.blogspot.com/ už toho o USA nově moc není, ale během toho roku jsem psala celkem dost, tak třeba vám to pomůže :) .. mějte se hezky!
Terez

Předchozí

Zpět na Představte se...