Jak je možné, že nemáš nárok na stipendium? Většina škol má alespoň need-based: já v něm mám zahrnutou i půjčku - dostávám ji přímo od své školy a tak to funguje na mnoha univerzitách. V rámci need-based stipendia ti mohou nabídnout docela dost peněz, já prozradím, že mi každý rok půjčují $9.000.
Tuším, že to je nejschůdnější cesta, protože my jako zahraniční studenti nemáme na jejich nejrůznější federální půjčky nárok.
Pravděpodobnost dostat půjčku je podle mého vysoká, rozhodně vyšší než u grantů. Přece jen to jsou peníze, které jim nakonec zaplatíš (narozdíl od grantů), takže je to pro školy i výhodnější. Ohledně papírování, mělo by to všechno jít ruku v ruce s financial aid application - já každý rok vyplňuju přihlášku od CollegeBoard, která vypadá takto (
https://finaidonline.collegeboard.com/f ... id_app.pdf) - ukázka je z uplynulého školního roku.
Vždy je možné se s podobnými dotazy obrátit i přímo na školy, kam se chceš hlásit - určitě mají Financial Aid department, případně nějaké zaměstnance věnující se přímo international students, takže ti určitě odpoví.